Bli mer mobil på bilferien

Mange ergrer seg nok over å ligge bak campingvogner på norske veier, spesielt i Nordland eller på Vestlandet, der det er langt mellom rette veistrekninger hvor det er lett å foreta forbikjøringer.

Det er likevel enorme fordeler med campingvogner på slep, man kan nemlig overnatte på en stor rasteplass og sparer dermed hotellutgifter. Campingplasser er det også mange av i Norge, og der finner du ofte bassenger og minigolf som noen av rekreasjonsmulighetene.

Dersom været er helt elendig, vil nok de fleste holde seg innendørs, og da er det ikke mye forskjell enten man er på en campingplass eller en rasteplass midt ute i villmarken. Det gjelder derfor å ta med seg ting i campingvognen som du kan slå ihjel tiden med i tilfelle dårlig vær.

 

Den gode dekningen fra mobilnettet kan bidra til at ventetiden blir litt kortere

Med smarttelefoner vil nok de fleste små i familien ha null problemer med å finne noe underholdende, og for voksne finnes det nettkasino som dermed blir lett tilgjengelig.

Ute på en rasteplass langs veiene kan det derimot være vanskelig å få raskt internett, så det vil kanskje være best å spille på nedlastede apper som ikke krever internettilkobling. For de litt mer konservative er det kanskje best å ha for eksempel en tradisjonell bok å lese i, de krever verken nett eller batteri, bare at det er lys nok. Bøker kan lære deg om historie og annen kunnskap du vil ha nytte av, og de er gratis å låne på biblioteket.

Dersom du likevel er på en campingplass, blir mulighetene fort større. Kanskje du da kan gjøre nytte av Netflix, som også har serier eller filmer du kan laste ned og dermed ikke trenger internettilgang for å se. Den svært severdige tv-serien Sherlock med Benedict Cumberbatch og Martin Freeman i hovedrollene er for eksempel vel verdt å få med seg.