Ferie i Norge i sommer?

Er det tid for å legge sommerferien til Norge? Svak krone og økende oppmerksomhet rundt bærekraftsproblematikken relatert til lange flyreiser gjør at ferie i hjemlandet er mer aktuelt på lenge, og i år kan vi faktisk forvente oss at mer enn halvparten av Norges befolkning tar ferien her i Norge. De fleste velger å ta ferien relativt nær der de selv bor, og det tilsier at de fleste fortsatt foretrekker Øst- og Vestlandet heller enn det skjønne Sørlandet og fylkene nord for Dovre når de skal på ferie. Her kommer vi med noen tips for de beste reiseminnene fra en flott Norgesferie.

Følg dine egne interesser

Stadig flere benytter ferien til å dyrke sine egne interesser. Å gå i skog og mark er noe mange nordmenn elsker året rundt, men å dra hjemmefra og utforske et helt nytt landskap, inkludert noen litt mer utfordrende toppturer, blir noe helt spesielt og enda mer givende. Sykkelturer og kanopadling er andre eksempler på at man kan kombinere ferie og hobby, i likhet med for eksempel jakt og fiske der det er mange muligheter om sommeren. Laksefiske i Norge har lenge vært populært blant tyske turister, men nå er også nordmennene selv i ferd med å oppdage dette flotte alternativet.

Når man tenker kombinasjonen hobby og ferie er det kanskje likevel først og fremst camping man tenker på. Mange nordmenn har nemlig egne vogner, og det er så mange flotte plasser både for dem med vogn og telt, med alt fra skjønn natur, bad og moro, til et fantastisk sosialt miljø der man ofte møter på de samme fine menneskene år etter år.

Matturisme

Også matturisme er noe som ikke lenger er forbeholdt destinasjoner i Middelhavet eller Det fjerne østen. Stadig flere gårder og små firma satser på å utvikle særegen mat basert på lokale råvarer og tradisjoner, og ofte er det mikrobryggeri med entusiastiske ølbryggere i nærheten også. Fenalår med nypoteter og hjemmelaget flatbrød og rømme + et godt glass øl oppe på setra, er vel noe av det ypperste av ferieopplevelser.