Hit vil nordmenn reise på ferie

Nordmenn elsker å reise, og vi er en av de mest reiseglade nasjonene på jord. Enten det er innenriks, innenfor Europa eller langdistanse, har vi et godt nettverk av reiseruter direkte fra Norge; og derfor griper vi muligheten til å utforske både eksotiske og nærliggende destinasjoner.

I tillegg til dette er faktisk reiser og opplevelser det som ligger øverst på nordmenns ønskelister, så her kan man slå til med et gavekort eller en reise til både jul og bursdager.

Fantastiske destinasjoner

havHvilke steder er det vi drømmer mest om? Nedenfor finner du en liste som oppsummerer fantastiske destinasjoner vi kan forelske oss i:

Danmark

Våre naboland er populære reisemål, spesielt for småbarnsfamilier. Det tar ikke lang tid å komme frem til destinasjonen, noe som gjør reisen dit enkel. Enten man søker gastronomiske opplevelser i København eller barnevennlige opplevelser på Tivoli, i Legoland, i Djursland eller Danland, har naboen vår mye spennende å by på.

USA

En svipptur over Atlanteren har aldri vært raskere og billigere enn nå. Enten det er en helgetur til New York, strandferie i Miami eller kjendisdrømmer i Los Angeles, tilbys det direkteruter fra flere steder i Norge til en rimelig pris.

Thailand

Thailand er paradis for både små og store. Her kan man velge mellom hektisk byliv i Bangkok, late dager under palmetrær på kritthvite strender på utallige øyer eller spennende natur nord i landet. Det har spesielt blitt en stor favoritt for småbarnsfamilier de siste årene, og flere destinasjoner i Thailand tilbyr all-inclusive og barnevennlige hoteller.

Dubai

En perle i midtøsten som er blitt veldig populær. Her kan man få mye for pengene, og kombinere både strand, by og attraksjoner. Alle har råd til litt luksus i Dubai, med høye skyskrapere og moderne kjøpesentre, samt ørkensafarier og deilige dager på stranden.

Syden

I flere tiår har nordmenn satt Syden høyt på listen sin – Syden, som egentlig ikke er et land, men en felles betegnelse for Middelhavslandene. Enten man ønsker seg en klassisk chartertur eller en langhelg i storbyer som Barcelona, Athen eller Roma, er det rimelige reisemål med mye å tilby!

Kroatia

Mange velger land rundt Adriaterhavet, og Kroatia har på mange måter blitt det nye Spania når det gjelder reisetrender. I Kroatia får man ikke bare mer for pengene, men også besøke et land som fokuserer på grønn turisme og bevaring av kulturarven sin.

Norge

Det er ikke alltid man trenger reise langt for å unne seg en ferie, og flere og flere nordmenn legger faktisk ferien sin innenfor våre egne landegrenser. Vi har et langstrakt land med utallige variasjoner i natur og opplevelser, og nye fornøyelsesparker dukker opp i takt med den økende turismen innenlands.

Reisevaner endrer seg alltid med tiden, men destinasjonene ovenfor er klassiske turer, som vi ser ut til aldri å få nok av. Nye direkteruter dukker opp hvert år, og forhåpentligvis vil vi finne flere spennende destinasjoner for 2020 når sommeren tikker inn  og dersom du allerede har krysset av alle reisemålene ovenfor, kan du kanskje finne deg en ny drømmedestinasjon.