På bilferie med campingvogn

Å reise på bilferie med campingvogn gir en fantastisk frihet. Du kan stoppe hvor du vil, og besøke et nytt sted hver dag. Du får i tillegg det fantastiske samholdet med andre som kjører med campingvogn. For at turen med campingvogn skal være hyggelig, må du ha med deg riktig utstyr.

Det grunnleggende du må ha med i campingvognen

Pass på å ha alt du trenger for å holde campingvognen i stand når du er på tur. En kjedelig, men svært viktig ting, er utstyr til toalettet. Vi trenger ikke å gå i detaljer, men pass på at du har med alt du trenger for bruk og tømming av toalettet. Alt av vasketing og andre ting du trenger for å holde campingvognen ren og pen kan det i tillegg være greit å ha med.

Utstyr til bilen

Hvis du allerede har en campingvogn er du helt garanter kjent med dette, men for deg som vurderer å kjøre med campingvogn må du huske:

  • Egne speil, som gjør at du kan se riktig bakover. Husk at hvis du har en stor campingvogn må du derfor ha egne speil som lar deg se rundt campingvognen.
  • Ekstralys, på https://www.ekstralyskongen.com/ekstralys/ finner du ekstralys, det kan være viktig å tilpasse lysene slik at de ikke blender motgående trafikk grunnet at de lyser høyere med tilkoblet campingvogn.

 

Utstyr til dere som kjører bilen

Med campingvogn kan du ta med deg mye mer mat enn hva du har plass til når du bare kjører med bilen. Dette bør du dra nytte av, og gjerne pakke med deg mat du liker og vet at du kan kjøpe billigere hjemme. Du bør selvfølgelig tenke over så du ikke laster campingvognen full med tunge varer som for eksempel vannflasker, da blir kanskje vognen for tung.

Inne i bilen bør du som på en vanlig bilferie passe på å ha litt drikke og snacks tilgjengelig. Da trenger dere ikke å stoppe med en gang noen er sulten, og dere har en reserve hvis dere plutselig blir stående lenge i en lang kø.