Slik ser du at det er på tide å kjøpe nye dekk

Du er helt sikkert klar over at det er viktig å bytte dekk når de begynner å bli slitt. Men alder på dekkene er ikke nødvendigvis den eneste markøren du bør tenke på. Hvordan bilen brukes og hva slags terreng du kjører på påvirker også slitasje på gummien.

Mistenker du allerede at dekkene dine er for slitte?

Gummi er et mykt naturmateriale, som gradvis slites av både tid og bruk. Siden gummi er en ferskvare, vil karakteristikkene til materialet endre seg over tid. Har du sett tydelige tegn på slitasje? Ta deg tid til å kjøpe nye dekk i dag. Det går svært raskt å gjøre dette på nett, og du kan få dem tilsendt enten hjem eller til verkstedet ditt. Økonomien din skal heller ikke sette stopper for å kunne skaffe nye dekk når du trenger det. Du kan velge både faktura eller delbetaling, dersom det passer lommeboken bedre akkurat nå. Det viktigste er at du får nye, trygge dekk.

Slik ser du om dekkene er slitt

Sett av noen minutter til å se over dekkene dine. Legg merke til dette:

  • Se etter synlige flenger og skader på gummien av dekket.
  • Sjekk også at mønsterdybden ser bra ut og har jevnt god kvalitet over hele dekket. Husk at om så bare én side av dekket har tynnslitt mønsterdybde, vil det likevel påvirke veigrepet ditt. På vinterføre kan dette være potensielt livsfarlig.
  • Husk at kravet til mønsterdybde er minimum 3 millimeter på vinterdekk og minimum 1,6 millimeter på sommerdekk. Til tross for at kravet er 3 millimeter på vinterdekk, anbefaler faktisk NAF 4 millimeter. Har du brukt dekkene dine over flere sesonger? Da er det særlig viktig at du måler dybden.

Slitasje påvirker trafikksikkerheten

Mange tenker bare på dekkets alder og årstiden, uten å sjekke tilstanden på dekkene sine. Derfor kjører de rundt med potensielt farlige dekk. Ikke vær en av disse sjåførene, ta ansvar for både din egen og andres sikkerhet, ved å sjekke om dekkene dine er slitt. Det er fort gjort, og dessuten gir det en god følelse å vite med sikkerhet at dekkene er gode nok.